FAST AUTO DEAL activeaza pe piata servicilor auto din anul 2011 fiind una dintre primele companii care au adus pe piata romaneasca serviciile de Paintless Dent Repair (PDR) – o tehnica moderna de reparatie a caroseriei ce permite corectarea imperfectiunilor caroseriei fara revopsirea elementelor.

Specificul activitatii PDR consta in indreptarea infundaturilor tablei, cauzate de lovituri cu obiecte dure ce nu deterioreaza chitul sau vopseaua aplicate pe tabla respectiva, tehnica avand ca finalitate remedierea formei tablei si aducerea acesteia la structura si aspectul initiale.

 

DESPRE TEHNICA PDR

Tehnica paintless dent repair a fost creata si implementata de celebrii producatori de automobile de lux - Porsche, Ferrari si Bentley – aceasta permitandu-le sa corecteze micile imperfectiuni ale caroseriei intr-un timp mai scurt si fara sa fie nevoie sa reintroduca elementele la vopsitorie. Au facut acest lucru din considerente economice. S-a observat ca la asamblarea autoturismelor, spre finalul procesului de productie, apareau pe unele componente mici indoituri. Acestea ar fi putut duce la inlocuirea elementului sau chiar la respingerea vehiculului pentru comercializare, ceea ce ar fi intarziat sau chiar ar fi impiedicat livrarea automobilului la standardele producatorului.

 

DESPRE FAST AUTO DEAL

“Inainte de lansarea firmei am lucrat peste 10 ani in service-uri auto, coordonand ateliere de tinichigerie clasica. Experienta mi-a aratat ca lucrul cel mai important pentru posesorii de masini este sa pastreze cat mai mult vopseaua originala pe masina, iar in cazul unei reparatii sa nu fie cu chit. Iar tehnica PDR este singura care permite ca reparatia sa poata fi facuta astfel incat masina sa nu mai treaca pe la vopsitorie. Se pastreaza astfel vopseaua originala, nu mai apar problemele vopsitoriei clasice precum diferente de nuanta intre elementele caroseriei si se scapa de chit. Iar, poate ceea ce este mai important, costurile pentru reparatie sunt in cele mai multe cazuri aproape la jumatate fata de tinichigeria clasica”, explica Sebastian Lebedencu, managerul Fast Auto Deal.

Compania a investit atat in achizitionarea de scule si echipamente speciale pentru acest tip de reparatie, cat, mai ales, in trainingul tehnicienilor. Prima serie de tehnicieni ai firmei a fost pregatatita la o companie de profil din Germania - Hagel Expert, care este partener Fast Auto Deal in continuare, apoi cursurile au continuat si cu alti tehnicieni. Astfel, in acest moment, compania poate oferi servicii de Paintless Dent Repair in orice localitate din tara.


Fast Auto Deal are un atelier in Bucuresti, dar dispunde de echipe mobile care se pot deplasa oriunde pentru reparatii mai ample. Spre exemplu, pentru ca acest gen de reparatie se preteaza foarte bine in cazul masinilor avariate de grindina, tehnicienii companiei au reparat cateva mii de masini in tara avand lucrari la Galati, Piata-Neamt, Petrosani, Cluj, Pitesti, Buzau, Oradea, Baia Mare, Zalau etc., in cadrul parteneriatelor pe care societatea le are incheiate cu companiile de asigurari.
 

DE CE SA ALEGI FAST AUTO DEAL

 

  • Tinichigeria fara vopsitorie se preteaza oricarui tip de automobile, astfel ca ne adresam tuturor posesorilor - persoane fizice, companii care detin flote sau societati de leasing.

 

  • Cu tehnica specifica tinichigeriei fara revopsire se poate repara aproape orice tip de infundatura - lovituri din parcare, din caderi de zapada, lovituri din accidente usoare - atat timp cat vopseaua in zona avariata nu are zgarieturi sau fisuri, ori este sarita in totalitate.

 

  • Beneficiezi de toate avantajele tinichigeriei fara revopsire, respectiv mentinerea starii initiale a automobilului, fara a pierde garantia vopselei caroseriei. Tehnica paintless dent repair este non distructiva pentru autoturism astfel ca protectia interioara anticoroziva, cat si vopseaua originala raman intacte.

 

  • Economisesti timp si bani – costurile tinichigeriei fara vopsitorie sunt mult reduse in comparatie cu metodele traditionale de tinichigerie, iar reparatia se face, in cele mai multe cazuri, in aceeasi zi.

 

  • In cazul masinilor avariate de grindina, reparatia poate dura mai multe zile, in functie de numarul de elemente afectate, dar si de numarul si de dimensiunea indoiturilor.

 

  • Poti apela la tehnica paintless dent repair si daca vopseaua este afectata. Procesul se numeste “push to paint”, ceea ce inseamna indreptarea tablei (se exclude astfel chitul), dupa care masina poate fi dusa la o vositorie clasica.

 

  • Constatarea si devizul sunt gratuite. Putem oferi un cost estimativ al lucrarilor de tinichigerie fara vopsitorie pe baza unor fotografii, dar pentru acuratete recomandam constatarea direct la atelier.

 

  • Tinichigeria fara vopsitorie este agreata de companiile de asigurari, iar noi avem incheiate contracte cu astfel de societati precum Allianz-Tiriac Asigurari sau Generali Asigurari. Astfel masina poate fi reparata pe CASCO fara sa fie necesare alte formalitati din partea clientului.

 

  • Respectam clientii si partenerii, suntem deschisi si transparenti in relatiile cu acestia, suntem corecti si facem intotdeauna ceea ce promitem ca facem!

 


Media:

 

La 41 de ani este propriul şef şi face 60.000 de euro din repararea caroseriilor auto

15 aug 2013Autor: Mădălina Panaete

Sebastian Lebedencu, 41 de ani, un inginer auto cu o experienţă de peste 12 ani, a decis în 2011 să meargă pe cont propriu şi a înfiinţat firma Fast Auto Deal, care oferă servicii de reparare a caroseriilor auto fără revopsire cu ajutorul unei tehnici nu­mi­te Paintless Dent Re­pair (PDR). El a aflat despre această tehnică de vopsire de pe internet şi a con­si­derat că este o oportunitate pe care ar putea să o valo­ri­fice mai ales într-o perioadă în care piaţa auto „scârţâie“ şi toată lumea se uită la costuri.

„Am învăţat multe şi am considerat că pot face mai mult decât să rămân toată viaţa inginer de service. (...) Aşa că, după dictonul «Mai bine regreţi ce ai făcut decât să regreţi că n-ai încercat», am pus la bătaie econo­miile familiei şi am intrat în joc“, povesteşte antreprenorul.

Absolvent al Facultăţii de Transporturi, speciali­za­rea Autovehicule Rutiere, Se­bastian Lebedencu a in­vestit în această afacere circa 40.000 de euro, bani care au fost alocaţi atât trai­nin­gului personalului, cât şi achiziţiei de echi­pa­men­te spe­ciale pentru acest tip de repa­raţii. A im­por­tat echi­pa­mentele din Statele Unite pentru că în Europa preţul acestora este aproa­pe dublu, spune el.

„În România, acest tip de reparaţie nu este răs­pân­dit la scara largă în spe­cial din cauza lipsei pers­o­nalului calificat. Trainin­gul este unul scump şi de lungă du­rată şi nu ga­ran­tează că după absolvire cursantul va fi capabil să facă asemenea repa­raţii“, explică proprietarul Fast Auto Deal.

Firma activează în special în Bucureşti, însă poate exe­cuta repa­raţii şi în alte oraşe din ţară. De exemplu, echipa lui Lebe­dencu a mers la Galaţi, unde a re­parat peste 150 de ma­şini, într-un par­teneriat cu asigu­rătorul Generali.

Firma bucureşteană colabo­rea­ză şi cu alte companii de asigurări, în prezent repa­rând 15 maşini asigurate de compania Allianz-Ţiriac.

Antreprenorul sus­ţine că costurile reparaţiei caroseriilor auto­vehiculelor cu această tehnică sunt la jumătate faţă de cele ale unei reparaţii normale.

Firma a fost înfiinţată în 2011, însă acest tip de reparaţii PDR a fost introdus la jumătatea anului 2012, după ce echipa de cinci tehnicieni a fost pregătită.

Anul trecut, Fast Auto Deal a avut o cifră de afaceri de aproape 150.000 de lei (circa 35.000 de euro), în creştere cu 13% faţă de 2011, şi un profit de 5.000 de lei, conform datelor furnizate de firmă. Pentru anul acesta antreprenorul estimează o cifră de afaceri de 60.000 de euro, adică aproape dublu faţă de 2012. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013.

http://www.zf.ro/companii/la-41-de-ani-este-propriul-sef-si-face-60-000-de-euro-din-repararea-caroseriilor-auto-11255419

Va invitam sa cunoasteti ECHIPA!